Inschrijving Das Groessen Kwis van start

153 Views

Wie worden de knapste koppen van Groessen? Die vraag wordt op zaterdag 15 juni beantwoordt. Dan staat de tweede editie van de Das Groessen Kwis op het programma. De inschrijving is geopend.

Twee jaar geleden werd de eerste Das Groessen Kwis gehouden. Het werd een daverend succes.

De stichting Das Groessen mocht maar liefst 33 teams inschrijven. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen aan het kwissen waren. Het Kindercomité had de primeur als eerste winnaar.

Iedereen kan deelnemen aan de Das Groessen Kwis. Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. Het speelt zich allemaal op twee avonden af. Op zaterdagavond 15 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Voor middernacht moet alles weer worden ingeleverd en is het tijd voor een ‘afterkwisborrel’. Precies twee weken later – op zaterdag 29 juni – vindt tijdens een feestavond de prijsuitreiking plaats.
De kwis bestaat voor het grootste deel uit algemene vragen en voor een kleiner deel uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek en nog veel meer. Uiteenlopende Groessense en niet Groessense onderwerpen komen langs in deze kenniskwis, die echter ook praktische en algemene opdrachten bevat. Dus ook als je niet uit Groessen komt, kun je ver komen in de eindrangschikking. De kwis bevat serieus denkwerk, maar ook veel humor. Het houdt de deelnemende teams een avond lang bezig.

De stichting Das Groessen daagt vriendengroepen, kennissen, buurten, verenigingen uit om teams te vormen. De teams kun je helemaal vrij samenstellen en zelfs het aantal deelnemers maakt niet uit. Het kan dus zelfs zo zijn dat een vereniging meerdere teams inschrijft. Inschrijven kan via www.dasgroessen.nl.

 

Foto EefenCo

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!