Inschrijving Loose carnavalsparade geopend

21 Views

LOO – Carnavalsvereniging De Nathalzen heeft de inschrijving voor de Loose carnavalsparade geopend. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website van de vereniging (www.nathalzenloo.nl). De jaarlijkse optocht vindt plaats op Blauwe Maondag (12 februari), zoals carnavalsmaandag in Loo heet. Van ’s ochtends 9.30 uur tot ’s avonds 18.00 uur is het feest in Loo. Deejay en entertainer Robert Pouwels treedt op.

 

“De afgelopen jaren is de Loose carnavalsparade steeds iets gegroeid. In omvang, maar ook in kwaliteit. De optocht trok carnavalsgroepen uit Loo en omliggende dorpen, maar ook uit onder meer Aerdt, Didam, Ellecom, Tolkamer en zelfs Deventer. Het is geweldig dat zoveel carnavalisten ons dorp weten te vinden”, zegt optochtleider Paul Ketelaar. “Mooier is het nog dat er de voorbije jaren veel jonge feestvierders uit Loo zijn opgestaan. Zij zijn in deze koude dagen druk bezig om in februari met iets moois voor de dag te komen.”

 

Carnavalsstemming
De Loose carnavalsparade op 12 februari start om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell, na met een kanonschot. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen. Voor alle deelnemers (en ook voor andere feestneuzen) is er op het feestplein buiten een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en broodjes ei met spek. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm. Zij brengen de bezoekers alvast in de juiste stemming voor een lange carnavalsdag in Loo.

 

Prijzen
Onderweg wordt er gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de ‘praalwagens’. Daarnaast zijn er de categorieën ‘loopgroepen, duo’s en individuen’ en ‘jeugd’. ’s Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Ketelaar: “We groeien elk jaar en daarom hebben we het prijzengeld* iets verhoogd. Ook reiken we prijzen uit aan de mensen met het mooist versierde huis en de meest enthousiaste straat.”

 

Jeugdoptocht

Ook op zaterdagmiddag 10 februari (13.11 uur) trekt er een optocht door Loo. Dit is de jeugdoptocht. Kinderen met onder meer versierde fietsen, skelters en karren verzamelen zich bij schuttersgebouw Willem Tell. Inschrijven is niet nodig.

*

– Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 60 euro – 2e prijs: beker + 35 euro – 3e prijs: beker + 20 euro)

– Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 40 euro – 2e prijs: beker + 25 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)

– Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).