International Junior Science Olympiad (IJSO) in Duiven!

179 Views

Vijftig landen, tien dagen, meer dan driehonderd leerlingen en ruim achthonderd gasten. ’s Werelds meest getalenteerde leerlingen van maximaal 15 jaar komen op 4 december naar Duiven. Van 3 t/m 12 december zijn de leerlingen in Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Het is voor het eerst in veertien jaar dat de International Junior Science Olympiad (IJSO) in Nederland wordt georganiseerd.

IJSO in Duiven
Op 4 december wordt de IJSO door een delegatie van de regering geopend in Hotel Papendal. In de middag gaan de leerlingen op excursiemiddag met de burgemeester van de gemeente Duiven, Rik de Lange, als gastheer. De leerlingen bezoeken het Candea College Duiven, Alliander, Waterschap Rijn en IJssel, Deltares, Rijkswaterstaat en Van Gansewinkel. Na de excursiemiddag verzamelen de leerlingen opnieuw bij het Candea College voor een diner.
Burgemeester Rik de Lange verheugt zich ontzettend op de komst van de leerlingen. “Ik ben erg trots op de komst van dit internationale gezelschap naar de gemeente Duiven. De gemeente en onze omgeving sluiten naadloos aan bij het thema ‘water en duurzaamheid’. Ik wil alle leerlingen alvast een warm welkom heten en heel veel succes wensen tijdens de competitie!”, aldus de burgemeester.

Het programma in Duiven ziet er als volgt uit.
14.00 uur: welkom door burgemeester Rik de Lange in de OGtent.
14.30 uur: Presentatie over klimaatverandering en het Deltaprogramma in de OGtent.
15.30 uur: Bedrijfsbezoeken bij Alliander, Rijkswaterstaat, AVR, Waterschap Rijn en IJssel, Deltares en Van Gansewinkel.
17.30 uur: Pauze met een hapje en een drankje.
18.00 uur: Presentatie Hope XXL en een musical op het Candea College.
19.00 uur: Diner op het Candea College.

IJSO 2017
De IJSO wil havo- en vwo-scholieren tot en met 15 jaar uitdagen en stimuleren op het gebied van de natuurwetenschappen en techniek. Het thema van dit jaar is ‘water en duurzaamheid’. Door mee te doen aan deze internationale wedstrijd, ervaren jongeren de mogelijkheden en kansen die er zijn op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Dit kan hen helpen bij het maken van een geschikte profielkeuze.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).