IVN Natuurcursus 2022

45 Views

Dit najaar is er weer een Natuurcursus in alle vier de regio’s van IVN-afdeling De Oude IJsselstreek, ook in de regio De Liemers. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur en daarnaast de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen. Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. De eerste cursusavond is woensdag 14 september. 

Omdat onze afdeling een groot gebied beslaat wordt de cursus gelijktijdig in de vier regio’s van de afdeling aangeboden: op maandag- in Montferland, dinsdag- in Graafschap, woensdag-  in De Liemers en donderdagvond in Rondom Strang en Iessel. Op alle vier locaties wordt hetzelfde programma aangeboden. Globaal is er elke twee weken een lesavond, van 20 tot 22 uur, met aansluitend een excursie op zaterdagochtend van 09.30 tot 12 uur..

Om bij verhindering toch het hele programma te kunnen volgen is het mogelijk om een bijeenkomst op één van de andere locaties bij te wonen.

Het programmaoverzicht, de cursuslocaties en het inschrijfformulier staan op de website (https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek). Aanmelden kan tot 1 september, daarna beslissen we of de cursus op elke locatie door kan gaan of dat we regio’s gaan samenvoegen. Na 5 september krijgt iedereen die zich heeft aangemeld bericht.

Achtergrondinformatie voor de pers:

Het IVN is een landelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die werkt voor de natuur en het milieu doormiddel van educatie.

Het laat mensen kennismaken met de natuur in de eigen omgeving doormiddel van diverse activiteiten. Het verzorgen van laagdrempelige cursussen is er één van.

Het werkgebied van IVN afd. de Oude IJsselstreek is groot, het beslaat het zuidelijk deel van de Achterhoek, de Liemers en Montferland daarom is de afdeling opgedeeld in 4 regiowerkgroepen: de Liemers, Montferland, Rondom Strang en Iessel en Graafschap (rondom Doetinchem) in elke regio is dit najaar dezelfde natuurcursus.

Jannie Klein Lebbink, coördinator Werkgroep Cursussen, IVN De Oude IJsselstreek.

tel. 0314 631779. cursussen@ivn-doij.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!