‘Je ziet de kinderen echt groeien’

37 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of

medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?

“Annemieke Walraven. Ik woon in Duiven en werk bij bassischool De Wissel. Daar ben ik juf, kindercoach en leerkracht van de projectgroep. Ik verzorg ook de faalangstreductietraining en regel samen met collega’s de leerling-ondersteuning.”

Werk?

“Ik werk nu achttien jaar als juf op De Wissel. Door de jaren heen is daar steeds meer bijgekomen. Zo is de projectgroep bedoeld voor kinderen die een extra uitdaging nodig hebben. Als kindercoach begeleid ik leerlingen die bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen willen krijgen of het moeilijk vinden om met klasgenoten om te gaan. Dat is individueel, maar bij de faalangstreductietraining werk ik met groepen. Daar leren ze dat je fouten mag maken, of hoe je moet praten voor een groep als je dat eng vindt. Wat mijn werk bijzonder maakt is dat je de kinderen echt ziet groeien. Je ziet ze ontwikkelen tot ‘zichzelf’. Als een leerling iets lastig vindt kan je daar samen tijd en energie in steken. Het is mooi om te zien dat het dan écht verbetert.”

Vrije tijd?

“Ik houd van wandelen en lees veel boeken, alles van spannend tot feel-good. Ook ga ik graag dagjes uit.”

De Liemers?

“Ik woon nu achttien jaar in de Liemers. Het fijne aan deze omgeving is dat je al snel natuur om je heen hebt. Je kan het water opzoeken of het bos in. Alles is binnen handbereik.”

Mooiste plekje?

“Mijn favoriete plekje is De Loowaard, achter de dijk. Je hebt vrijheid en ruimte om je heen. De zonsondergang vanaf de dijk is erg mooi.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!