Joannes Cult4Kids sluit af in volle OGtent

161 Views

Donderdag 31 mei vond in de OGtent de jaarafsluiting plaats van JoannesCult4Kids. De zaal zat wederom vol. In dit project – dat alweer voor de vierde keer plaatsvond – werkt IKC Joannes samen met de muziekverenigingen St. Andries en KDO, muziekdocenten Marijke van den Nieuwenhuizen en Gerdien Schellingerhout, zangdocent Carla Herlfterkamp en Dans Je Fit Dance Centre. Drijvende krachten achter dit project zijn Ruud Derksen, Erik Kramer, vertegenwoordigers van KDO en St. Andries en directeur Annemieke Miltenburg, geholpen door een aantal ouders.

Tijdens de uitvoering lieten de leerlingen van IKC Joannes op een professioneel podium het resultaat zien van tien weken bijzonder muziek- en cultuuronderwijs.
De groepen 1 t/m 3 kregen lessen binnen het thema ‘Repelkapje en de boze kikker’. In de lessen was er aandacht voor alle onderdelen van het muziekonderwijs: luisteren, spelen, zingen, noteren en bewegen. Fragmenten uit dit grappige en spannende sprookje werden op muzikale wijze verbeeld door de jongste leerlingen. Groep 4 kreeg blokfluitles. Deze kinderen brachten twee liedjes ten gehore, waarin ze afwisselend zongen en meespeelden op de blokfluit. De leerlingen van groep 5 t/m 8 konden vooraf intekenen op zang, dans, slagwerk of een blaasinstrument (keuze uit dwarsfluit, trompet of saxofoon). Elk van deze onderdelen gaf een eigen optreden, de dansers hadden zelfs twee dansen ingestudeerd. Een mooie afwisseling was de film waarin de kinderen van de bovenbouw lieten zien dat ze, in samenwerking met leerkrachten en opa’s/oma’s, een eigen dialecttekst hadden bedacht op het liedje ‘Plat Proate’ en deze uitvoerden.

Het enthousiasme en de trots van alle kinderen spatte van het podium en werkte aanstekelijk op het publiek, dat ook dit jaar weer verrast was door het niveau dat de leerlingen in korte tijd bereikt hebben. Bijzonder was het extra optreden ‘Blaas er op los!’, waarbij de kinderen uit de dwarsfluit-, trompet- en saxofoongroep meespeelden met het volledige orkest van St. Andries. KDO sloot de avond af met een eigen optreden, waarop de jongste kinderen spontaan vrolijk meedansten.
Na een welverdiend ijsje keerden de kinderen huiswaarts en kon er teruggekeken worden op een prachtige avond.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).