John Schraven nieuwe innovatiemakelaar voor de Liemers

68 Views

John Schraven volgt José van Gerven op als innovatiemakelaar voor de Liemers. In die rol maakt hij samen met collega’s deel uit van Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) Gelderland. Het doel  van het RCT is het versterken van de economie in Gelderland.

“Innoveren doet niemand alleen”, zegt Schraven. “Als innovatiemakelaar bezoeken wij geheel belangeloos, ondernemers die vraagstukken willen oplossen of nieuwe ideeën verder willen brengen. Vervolgens koppelen wij die vraagstukken aan andere ondernemers of kennisinstellingen. Makelen en schakelen noemen we dat. We creëren en ondersteunen op deze wijze netwerken en samenwerkingsverbanden, stimuleren kennisdeling en verbinden mensen binnen de gouden driehoek van ondernemers, kennisinstituten en overheden. Op deze manier zal ik de ondernemersbelangen van de Liemers graag gaan ondersteunen.”
Schraven heeft een achtergrond als industrieel ontwerper. “Bij TNO legde ik als innovatieconsultant verbindingen tussen technologische vraagstukken en ondernemers, kennisinstellingen en overheden. De laatste jaren was ik actief in mijn eigen onderneming als innovatieconsultant, ondernemerscoach en docent op verschillende hogescholen en universiteiten. Mijn huidige functie van innovatiemakelaar bij het RCT combineer ik met werkzaamheden als docent en afstudeerbegeleider voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).”
Voor José van Gerwen komt er na een jaar alweer een einde aan haar werk als innovatiemakelaar. “Het bestuur van RCT Gelderland is tevreden over de wijze waarop José haar makelaarsrol heeft opgepakt”, zegt voorzitter Theo Lammers van RCT Gelderland. “José combineerde de rol als innovatiemakelaar met die van onderwijsmakelaar voor heel Gelderland. Die rol gaan we anders invullen, maar heeft wel als gevolg dat de samenwerking met José is beëindigd.”

John Schraven is te bereiken via tel. 06 53 44 90 55, e-mailjohn@rctgelderland.nl. Meer info: www.rctgelderland.nl

Bron: Lindus-magazine DUS

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!