vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioJonge snorkelduikers slagen voor brevet

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Afgelopen zaterdag deden maar liefst twaalf jonge snorkelduikers examen. Na een intensieve en spannende avond namen zij vol trots hun snorkel en rescue brevet in ontvangst.

Het afgelopen jaar trainden de jonge snorkelduikers wekelijks op donderdagavond in zwembad De Boskuul in Lobith. Tijdens de snorkellessen hebben de kinderen o.a. geleerd hoe ze elkaar moeten vervoeren in geval van nood en hoe ze moeten buddybreaten (samen ademen door één ademvoorziening zoals een snorkel). De snorkellessen maken deel uit van een vier wekelijks programma dat verder bestaat uit persluchtlessen, waarin de kinderen met een persluchtset onder water oefenen en leuke conditielessen, die gaan van estafettes tot stormbanen en funlessen waarin bijvoorbeeld het zwembad donker wordt gemaakt voor een nachtduik of waarin de kinderen als wrakduikers op onderzoek uit gaan.
Deze speciale jeugdlessen zijn voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en vanaf 14 jaar mogen ze een volledige duikcursus volgen. De contributie voor jeugdleden t/m 17 jaar bedraagt slechts 10,- euro per maand (bij incasso). Op dit moment loopt er een speciale actie waarbij kinderen tot 14 jaar een gratis snorkeluitrusting krijgen bij een jaar lidmaatschap. Naast de wekelijkse trainingen organiseert duikteam SAL meerdere leuke jeugdactiviteiten per jaar zoals een ‘sinterkerst’ feest, een dagje uit en een buitenduik les met BBQ. Informatie: www.subaqualibera.nl.

Foto: de jonge snorkelduikers zijn blij met hun behaalde brevetten

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties