Kavelverkoop Zevenaar-Oost laat forse stijging zien

201 Views

De verkoop van woningen en vrije kavels in Zevenaar Oost maakt een enorme groei door. Dit komt ook opvallend naar voren in de financiële koersrapportage, die het college van B en W onlangs heeft vastgesteld. De gemeente streeft voor dit jaar naar de levering van ten minste 30 kavels. Inmiddels is de verwachting dat in 2017 circa 79 kavels worden overgedragen.

 In Groot Holthuizen was vorig jaar al een stijgende lijn in de verkopen zichtbaar. Over heel 2016 werden 50 kavels verkocht. Het grootste aandeel van de verkopen dit jaar heeft plaatsgevonden in het buurtschap De Bem. In dit deelgebied zijn al 41 projectwoningen verkocht door ontwikkelaars en zijn daarnaast 7 vrije kavels uitgegeven. Naar verwachting worden voor eind december nog circa 25 kavels voor projectwoningen geleverd.

Wethouder Stef Bijl is blij met de cijfers die de koersrapportage voor dit jaar laat zien. “De forse toename in de kavelverkoop hebben we in deze mate niet eerder in Zevenaar-Oost gezien. De aantallen zijn zelfs hoger dan voor de crisis op de huizenmarkt.”

In december 2017 gaan de eerste woningen van het derde buurtschap De Stede in de verkoop. Deze fase bestaat uit 28 koopwoningen en 17 huurwoningen. Begin 2018 starten de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het gebied.

Voor BusinessPark 7Poort zijn de verwachtingen rond de kavelverkoop eerder dit jaar naar beneden bijgesteld. Om het bedrijventerrein meer in het oog te laten springen en de verkoop van kavels te stimuleren neemt de gemeente verschillende maatregelen, zoals het verfraaien van de uitstraling van 7Poort en het optimaliseren van voorzieningen.

De definitieve herziening van de grondexploitatie vindt plaats op 1 januari 2018.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).