Kinderactiviteit

53 Views

Op zondag 13 oktober 2019 tijdens de moestuin opendag van Landgoed Huis Sevenaer organiseert de stichting Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland in samenwerking met Landgoed Huis Sevenaer een kinderactiviteit voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar.

Het gaat al een tijd niet goed met de insecten in Nederland, met name bijen hebben het zwaar. Er zijn meer dan 350 verschillende soorten bijen maar van meer dan de helft gaan de aantallen achteruit Door alle bestrijdingsmiddelen , klimaatveranderingen en bebouwing worden de leefgebieden steeds kleiner. Daar willen we wat aan doen!

We gaan onder begeleiding van onze vrijwilligers samen met de kinderen insectenhotels maken. Hiervoor gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Bijen maken graag een nestje in holle stengels, denk hierbij bijv. aan bamboe of rietstengels. Kijk eens in de tuin of ga materiaal zoeken in het park. Misschien hebben jullie in de schuur nog wel een paar oude planken staan die je mee mag nemen of een oude dakpan die je als afdakje kunt gebruiken. Wij zorgen uiteraard ook voor materiaal en gereedschap maar denk creatief en neem het mee. Insectenhotels kunnen in elke vorm gemaakt worden dus laat je fantasie de vrije loop.

Verder kun je jouw tuin vrij eenvoudig ombouwen tot een geschikte leefomgeving. Je doet dat door de juiste insectenvriendelijke planten in jouw tuin te zetten. Na afloop van de activiteit krijg je een klein zakje bloemzaadjes en een infoboekje mee over bijen.

Voordat we gaan beginnen krijg je eerst nog kort wat informatie van de imker van het landgoed. Hij zal je wat tips geven waar je op moet letten bij het maken van een insectenhotel. En kort iets vertellen over de bijen op het landgoed.

Ouders/begeleiders  mogen de kinderen helpen maar er worden deze dag o.a. lezingen gegeven over biologische voedselproductie, u kunt het bij het landgoed horende rijksmonumenten waarin Eet-Lokaal, de B&B en de woonwinkel gevestigd zijn bezichtigen en/of ronddwalen in de historische moestuin Deelhoven.

Ontvangst: 13:00 Eet-Lokaal, Markt / Wittenburgstraat 25, 6901 AH Zevenaar met limonade en wat lekkers. Start: 13:30 in de tuinkas op Deelhoven. Kosten: € 4,00 per kind incl. consumptie en zakje bloemzaadjes? Max. aantal deelnemers 20 kinderen. Inschrijven kan via de website http://www.gelderseiland.nl Informatie over de open dag vindt u in de landgoed agenda op www.huissevenaer.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!