Kindercomité Groessen laat Koningsdag een beetje doorgaan

708 Views

Kindercomité Groessen laat Koningsdag gewoon doorgaan. Niet met de traditionele rommelmarkt, fietstocht, kinderspelen of de middagborrel. En ook het treintje gaat dit jaar helaas niet rijden, maar er wordt wel een creatieve wedstrijd gehouden waar het hele dorp aan mee kan doen.

In een flyer schrijft het Kindercomité: “Het zijn rare tijden voor ons allemaal. Kinderen die niet meer naar school gaan, maar thuisonderwijs volgen. Ouders die thuis werken, of juist méér werken dan ooit omdat ze een vitaal beroep hebben. Niet spelen met vriendjes of vriendinnetjes en niet op bezoek bij opa en oma of andere familieleden. En we missen de leuke verjaardagsfeestjes, festivals, sportwedstrijden en andere evenementen, die deze tijd van het jaar altijd zo leuk maken. Zo vieren we dit jaar ook geen Koningsdag zoals we dat normaal doen…..”

“Maarrrrrr…. het Kindercomité zou het Kindercomité niet zijn, als we toch niet íets proberen. Daarom organiseren we voor Koningsdag 2020 een ‘creatieve wedstrijd’.”

“Wat gaan wij….. of eigenlijk jullie doen??”

Knutsel, bouw, bak, teken, íets dat met het onderwerp KONINGSDAG te maken heeft. Het mag van alles zijn: een kroon, taart, tekening, spandoek of wat dan ook. De enige eisen die we stellen:

  • de kleuren ROOD WIT BLAUW ORANJE (of één daarvan) moeten gebruikt worden.
  • uiterlijk 27 april om 14.00 uur hebben jullie een foto van jullie creatie gemaakt. Die stuur je, voorzien van jullie adres, naar: info@kindercomitegroessen.nl of via WhatsApp naar tel. 06-22804862. Je mag de foto ook delen op Facebook en het Kindercomité in je bericht taggen (stuur ons dan nog wel even jullie adres).
  • uiterlijk om 14.00 uur staat jullie gemaakte item op je oprit, in de voortuin, of voor je raam. Zodat het zichtbaar is. Wij komen langs!

Voor de drie mooiste of origineelste knutselwerken heeft het Kindercomité een mooie prijs beschikbaar! En voor alle kinderen is er een aardigheidje!

Het Kindercomité hoopt op een heleboel enthousiaste deelnemers! “We zien jullie, op afstand, hopelijk op maandag 27 april wanneer wij langskomen om jullie knutselwerk te bekijken!”

 

Op de foto (van Sjoerd Geurts) het bekende Kindercomité treintje dat dit jaar voor een keer in de stalling blijft staan.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!