Kinderen brengen loco-burgemeester Ineke Knuiman een ontbijtje in het gemeentehuis

110 Views

Gemeente Duiven geeft het goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Vanochtend brachten 22 kinderen van Obs De Wereldwijzer uit de gemeente Duiven een ontbijtje bij loco-burgemeester Ineke Knuiman in het gemeentehuis. In de kantine gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Op zo’n 2.500 basisscholen eten een half miljoen kinderen samen een gezond ontbijt.

Loco-burgemeester Ineke Knuiman van Duiven geeft hiermee het belang aan van een gezond ontbijt als start van de dag. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de loco-burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en hadden leuke gesprekken.

Donatie aan stichting Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde loco-burgemeester Ineke Knuiman symbolisch voor haar ontbijt met een donatie aan de stichting Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.  Het thema van de ontbijtweek is dit jaar: ‘Neem tijd voor je ontbijt!’. Hierin staat tijd niet alleen voor de minuten die besteed worden aan het ontbijt, maar ook de kwaliteit staat centraal. Een dag kan goed beginnen tijdens het ontbijt, waarbij er aandacht is voor het kind. De leerlingen uit groep 6 en 7 namen de cheque in ontvangst. Loco-burgemeester

Ineke Knuiman kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Een lekker ontbijt is een gezonde gewoonte en een goede start van je dag. Samen met de kinderen van de Obs De Wereldwijzer was het ook dit jaar weer een klein feestje”.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor de 17e keer een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!