Kinderen maken nachtduik

69 Views

Tijdens de wekelijkse training van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) maakten
jonge snorkelduikers een nachtduik.

Onder begeleiding van enthousiaste duikinstructeurs gingen de kinderen met een persluchtset en duiklamp onder water in het donkere zwembad. De kinderen leerden hoe het onderwater leven ’s nachts veranderd, hoe ze in het donker kunnen communiceren en welke extra veiligheidsmaatregelen er tijdens een nachtduik nodig zijn. “Het is super gaaf om de kinderen rond te zien zwemmen met hun duiklampen in een verder volledig donker zwembad. Natuurlijk is dat in het begin wel even spannend maar de kinderen hebben het super goed gedaan”, aldus Angela Bergsma, instructeur bij duikteam SAL.

Duikteam SAL organiseert wekelijks op donderdag avond jeugdtrainingen voor kinderen vanaf 10 jaar. De trainingen bestaan uit verschillende lessen waaronder conditietrainingen die variërend van estafettes tot stormbanen, persluchtlessen waarin de kinderen leren om te gaan met een volledige duikuitrusting, snorkellessen waarin de kinderen trainen voor hun snorkel diploma’s en funlessen zoals de nachtduik. Naast deze lessen gaan de kinderen een aantal keren per jaar gezellig op pad met de instructeurs en hiervoor betalen ze slechts 10,- euro aan contributie per maand. Op dit moment loopt er ook een speciale jeugd actie waarbij de kinderen een gratis snorkelset krijgen bij een jaar lidmaatschap.
Duikteam SAL verzorgt duikopleidingen voor beginners en gevorderden volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Wil je meer weten over deze gezellige vereniging, kijk dan op www.subaqualibera.nlof maak vrijblijvend een afspraak voor een introductieduik door te mailen naar introductieduik@subaqualibera.nl.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).