Klassiek concert BachCollegium Rhenanum op 20 mei 2018

85 Views

De serie “avondmuziek” van het Bach Collegium Rhenanum in de St. Vituskirche Hochelten, wordt in mei voortgezet met de uitvoering van de feestelijke pinkstercantate BWV 34 “O ewiger Feuer o Ursprung der Liebe”. Om het feestelijke karakter te onderstrepen is de orkestbezetting daartoe uitgebreid met fluiten pauken en trompetten.

Naast BWV 34 worden ook 2 delen uit Bachs paascantate BWV 249 uitgevoerd: het sinfonia voor solo-hobo en een feestelijk koordeel dat ook profiteert van de uitgebreide orkestbezetting.

Solisten zijn deze avond: Birgit Welsing (sopraan), Merel van Schie (alt) und Ton Tegelaar (bas), Eva Elgeti neemt de hobo-solo’s voor haar rekening. Het geheel staat onder leiding van Hans Linnartz.

Dit concert van het Bach Collegium Rhenanum vindt op 20 mei 2018 op 17 uur plaats in de St Vituskirche in HochElten (Vlak over de grens bij Zevenaar). Toegang is, dankzij steun van “Euregio” zoals altijd gratis, wel verzoeken we om een vrijwillige bijdrage bij de uitgang. Organisator is de Duits-Nederlandse cultuurvereniging “Liemers-Niederrhein”. Verder informatie over het BCR en de concerten, zijn te vinden op www.bach-elten.nl
————————————————————

—Agenda————————————————-
Zondag 20 mei 17.00 uur in de St. Vituskerk, Freiheit 4  Elten(D):  “Abendmusik” door het Bach Collegium Rhenanum o.l.v. Hans Linnartz. Bach: cantate BWV 34 “O ewiger Feuer o Ursprung der Liebe” en adagio en openingskoor uit cantate BWV 249 “Oster-Oratorium”. Toegang gratis, collecte bij uitgang. www.bach-elten.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).