Klimaatmonitor: hoog energieverbruik gemeente Zevenaar

91 Views

Inwoners van de gemeente Zevenaar verbruiken relatief veel gas, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor. Een gemiddeld huishouden in Zevenaar maakte in 2017 maandelijks ruim €120 over aan de energieleverancier. In 2019 loopt dit op tot liefst €156.

De hoge energierekening komt tot stand door een relatief hoog gasverbruik. Een gemiddeld gezin in Zevenaar stookt jaarlijks 1340 M3 gas en verbruikt 3070 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1240 M3 gas en 2860 kWh stroom per huishouden. Het relatief hoge energieverbruik in Zevenaar kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van grotere woningen, grotere huishoudens en een relatief laag gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen, zo stelt Energiehunter.nl.

Hoewel de energierekening van gezinnen in Zevenaar wel is gedaald tussen 2010 tot 2017 (van €1843 naar €1459) gaan gezinnen de komende jaren weer fors meer betalen voor gas en stroom. De gemiddelde energiekosten stijgen in 2019 naar ruim €156 per maand, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2017. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor levering van gas en stroom.

Sterke toename zonne-energie in gemeente Zevenaar

Inwoners in Zevenaar maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 1278 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2010, toen er nog maar 95 woningen met zonnepanelen waren geregistreerd. Mede door subsidies en de gunstige salderingsregeling wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!