Koningsdag bij buurtvereniging de Woerd in Duiven met aggregaat op zonne-energie van Volta Energy Duiven

139 Views

Dit jaar kan het Koningsdag feest bij buurtvereniging de Woerd gelukkig weer doorgaan! Andere jaren werd de benodigde elektriciteit opgewekt met een gehuurde diesel aggregaat. De wens van de buurtvereniging voor een stroompunt bij het Theo Kokveld bestond al enige jaren. De buurtvereniging heeft deze wens dit jaar, als pilot, ingevuld met een aggregaat op zonne-energie van Volta Energy Duiven. Deze oplossing past binnen de wens van de gemeente Duiven om duurzame opties rondom evenementen te stimuleren. En Volta Energy is daarnaast ook nog een aanbieder uit de gemeente Duiven. Buurtvereniging de Woerd is heel blij met deze oplossing voor duurzame energie tijdens het Koningsdagfeest!

Damion Willemsen namens Volta Energy: “Wij zijn blij dat wij dit evenement in de gemeente Duiven als Duivens bedrijf van duurzame stroom mogen voorzien!”

Wethouder Gemma Tiedink: “gelukkig kunnen er weer volop evenementen worden georganiseerd in de gemeente Duiven. Eerder maakten studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen een inspiratiedocument voor verduurzaming van evenementen. We merken dat organisatoren hier graag mee aan de slag gaan en zo ook buurtvereniging de Woerd. We ondersteunen deze pilot daarom van harte en zijn benieuwd naar hun ervaringen.”

 

Foto gemaakt door Volta Energy.
Foto: v.l.n.r.: Wilma Daams – van Geyn en Willi Ragas van buurtvereniging de Woerd, Damion Willemsen van Volta Energy en wethouder Gemma Tiedink, wethouder vrijetijdseconomie en duurzaamheid gemeente Duiven.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!