Koningsdag boekentips

9 Views

Modekoningin Máxima
Een prachtig fotoboek over de kledingstijl, kleding en accessoires van koningin Máxima. De koningin moet vaak in het openbaar verschijnen waarbij de publieke belangstelling voor haar kleding en uiterlijk groot is. Door de jaren heen heeft zij zich ontwikkeld tot een stijlicoon. In dit boek aandacht voor haar kledingstijl en hoe die zich heeft ontwikkeld, haar kapsels, dag-, vrijetijds- en galakleding, de verschillende ontwerpers van wie ze kleding draagt, de symboliek achter haar kleding, haar schoenen, tassen, juwelen, make-up en andere accessoires. Ook aandacht voor kleding die meerdere malen gedragen wordt, al dan niet vermaakt, en voor de uitwisseling van kleding met andere leden van de koninklijke familie. Dat alles vergezeld van uitgebreid commentaar, weetjes, anekdotes, verhalen en natuurlijk vele grote en kleine kleurenfoto’s. Een boeiend kijkje in de garderobe van onze nieuwe koningin door royaltyverslaggever Josine Droogendijk.

 

Finding freedom : Harry and Meghan and the making of a modern royal family
Portret van Prins Harry van Groot-Brittannië (1984) en zijn vrouw Meghan en hun beslissing om per 1 april 2020 hun koninklijke taken op te geven.

Dit interessante boek beschrijft hun leven, kennismaking, relatie en huwelijk, hun plaats en rol in de koninklijke familie, hun ideeën, de geboorte van zoon Archie in mei 2019 en hun groeiende wens om een vernieuwender rol in de koninklijke familie te spelen. Hun problemen met de grote aandacht van de pers voor hen leidden ertoe dat ze in januari 2020 naar buiten brachten een andere rol te willen en na overleg met o.a. de koningin besloten per 1 april 2020 hun koninklijke taken op te geven, waarna ze naar Canada en later de VS verhuisden.

De Britse royaltyjournalist Scobie en schrijfster/producer Durand hebben dit spraakmakende boek geschreven, dat al voor publicatie veel aandacht kreeg.

 

Voor meer informatie, zie www.liemerskunstwerk.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!