Koninklijke Onderscheiding voor de heer drs. H.G.H.M. ten Have

282 Views

Zaterdag 2 februari is de heer drs. H.G.H.M. ten Have (82) uit Zevenaar gedecoreerd. Hij is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus (82) was werkzaam als docent aardrijkskunde bij het Liemers College te Zevenaar. Hij was o.a.actief in de lerarenraad en organisator van buitenschoolse activiteiten. Ook was hij pianist bij de schoolvieringen en lid van het seniorenconvent. Sinds 1999 is hij gepensioneerd.

Daarnaast ontplooide hij de volgende activiteiten:

1998- 2013 vrijwilliger bij het verzorgingshuis Heyenoord, locatie ‘De Braamberg’ te Arnhem. Betrokkene hielp de bewoners bij het wandelen, waste hun kleding en trad voor hen op als pianist. Bovendien begeleidde hij bewoners bij ziekenhuisbezoeken. Het verzorgingshuis werd in 2013 gesloten.

2013-2019 vrijwilliger bij het verzorgingshuis Regina Pacis, afdeling Zevenspreng te Arnhem. Betrokkene zette zich in om ouderen uit hun isolement te halen. Hij hielp bij het wassen van de bewoners, bij het koken, bij het uitserveren van de maaltijden en bij het wandelen met bewoners.

Bovendien trad hij voor de bewoners op als pianist en begeleidde hij hen bij ziekenhuisbezoeken

Betrokkene was tevens actief als vrijwilliger voor de lokale afdeling van de Nationale Vereniging ‘De Zonnebloem’ als entertainer-pianist en als begeleider bij groepsreizen voor ouderen.

Kortom: decorandus heeft zich geruime tijd ten bate van de Zevenaarse samenleving ingespannen en andere gestimuleerd. En daarom heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

1 Comment

  1. Nicole lieve

    Ook voor mij als brugklasser maakte deze docent lang geleden het verschil. Ik herinner me een ‘kerst in’ waar we samen gingen optreden met meneer ten Have achter de piano en wij met onze klas liedjes zongen voor de ouderen zoals 🎶 ik heb je voor het eerst ontmoet.. daar bij de waterkant… 🎵🎶 en kleine kroketten katinka.. ( of zoiets).. de ouderen waren er zeer van onder de indruk.. en ik als brugklassertje ook.. van harte gefeliciteerd met deze bijZondere onderscheiding.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!