Koninklijke onderscheiding voor Joop Berens

363 Views

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari 2020 bij voetbalvereniging D.C.S. in Zevenaar kreeg Joop Berens uit Zevenaar een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Lucien van Riswijk.
Joop Berens  kreeg deze onderscheiding omdat hij zich zich vele jaren heeft ingezet voor sportvereniging DCS in Zevenaar.
Rond zijn 20e is hij gestart met vrijwilligerswerk als leider en trainer van jeugdteams. Hij was een uitstekend leider tijdens de voetbalkampen en uitwisselingsprogramma’s in zowel binnen- als buitenland. Joop heeft zich ook jaren ingezet als scheidsrechter en is op redelijk hoog niveau KNVB scheidsrechter geweest. Hij heeft zich als kaderlid en vrijwilliger steeds meer verdienstelijk gemaakt in diverse functies (voorzitter van het jeugdbestuur en bestuurslid van het Hoofdbestuur).
Daarnaast is Joop Berens ook nog vrijwilliger bij Verzorgingshuis Pelgromhof en bij Caleidoz Welzijn, waar hij de organisatie verzorgt rond de maaltijdbezorging voor zorgbehoevenden.

Ook werden tijdens de receptie alle jubilarissen die 25, 40, 50 of 60 jaar lid zijn van DCS gehuldigd. Joop Berens was ook hier weer van de partij. Hij is 60 jaar lid van DCS. Alle jubilarissen ontvingen een speldje, een oorkonde en een bos bloemen van voorzitter Rene van Leeuwen.
Richard Kemperman werd benoemd tot Erelid en een drietal leden werden benoemd tot lid van verdienste.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!