Koninklijke onderscheiding voor Joop Joosten (78)

82 Views

Burgemeester Lucien van Riswijk reikte op vrijdag 25 juni 2021 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Joop Joosten uit Lobith. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Joosten is al 20 jaar bijzonder actief voor de Seniorenvereniging Rijnwaarden50Plus. Hij zet zich tevens al ruim 12 jaar in voor de stichting Leercentrum Senioren Rijnwaarden. Deze stichting is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) dat hulp biedt op het gebied van informatietechnologie aan senioren woonachtig op het Gelders Eiland (voormalige gemeente Rijnwaarden). Seniorenvereniging Rijnwaarden 50Plus en de stichting Leercentrum Senioren Rijnwaarden werken nauw samen.

Vanaf 2000 tot en met 2018 was Joop Joosten penningmeester van Rijnwaarden50Plus. Vanaf 2018 is hij voorzitter van deze stichting. Naast deze functie is hij: organisator van de commissie vakantiereizen en dagtochten, coördinator van de werkgroep computerhulp, voorraad- en kantinebeheerder, hoofdredacteur van het verenigingsblad en webmaster van www.rijnwaarden50plus.nl.

Decorandus vanaf 2007 secretaris/penningmeester voor de Stichting Leercentrum Senioren Rijnwaarden. Daarnaast biedt hij hulp aan ouderen op digitaal gebied, door middel van wekelijkse inloopmiddagen en hulp aan huis. Hij is docent SeniorWeb, gaf jarenlang fotocursussen, ontwerpt lesroosters voor docenten en is organisator van de open dagen. De heer Joosten is de contactpersoon voor het landelijke SeniorWeb. Hij biedt ondersteuning aan senioren bij belastingaanvragen en toeslagenformulieren.

De heer Joosten heeft van 1992 tot en met 1995 de functie van penningmeester bij voetbalvereniging SC Rijnland in Lobith vervult.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!