Kunstwerk! gecertificeerd!

108 Views

Kunstwerk! heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Kunstwerk! scoorde op veel onderwerpen positief en is daarmee zeer content. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft Kunstwerk! de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

Daarom was er dinsdag 28 mei jl. een feestelijke onthulling in de Bibliotheek in Hal12 onder toeziend oog van de wethouders Ruth Mijnen van de gemeente Montferland, Hans Breunissen van de gemeente Westervoort, Gemma Tiedink van de gemeente Duiven en Nanne van Dellen van de gemeente Zevenaar.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Bert Frölich, directeur/bestuurder:“Dit is een prachtige opsteker voor de toekomst. We zullen met elkaar deze weg vervolgen, we blijven in beweging” . Frölich haalt nog een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is. “ In de jaren na de fusie zijn er grote stappen gezet in het vormgeven van de nieuwe organisatie Kunstwerk!: de organisatie is ingericht, ambities en plannen zijn vastgelegd en er is gewerkt aan uitbreiding van het aanbod van producten en diensten. De medewerkers zijn betrokken en bevlogen en de gemeentes en klanten tevreden. Door zeer flexibel te zijn in het aanbod speelt Kunstwerk! in op vragen die vanuit de samenleving en gemeenten komen. Zij heeft hierin vaak de regierol en acteert zeer proactief. Wij constateren dat Kunstwerk! een ‘wendbare’ en toekomstbestendige organisatie is, waar hard gewerkt wordt aan die toekomst.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!