Laatste ronde Groenspreekuur voor bewoners buitengebied Duiven

232 Views

Bent u woonachtig in het buitengebied van Duiven? Wilt u streekeigen bomen en struiken aanplanten op uw erf of daarbuiten? Maar weet u niet welke geschikt zijn? U kunt zich voor de laatste keer aanmelden voor het Groenspreekuur op 3 oktober waarbij een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) erfeigenaren helpt met een beplantingsplan. Het kan gaan om bomen en struiken op het erf zoals meidoorn, Gelderse roos maar ook om landschapselementen als singels, houtwallen en poelen buiten het erf. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook vogels, vlinders, wilde bijen en planten profiteren hiervan. Meld u voor het laatste Groenspreekuur aan via de website van SLG via www.landschapsbeheergelderland.nlonder Activiteiten > Beplantingsacties.

 

Werkwijze

Op het Groenspreekuur op donderdag 3 oktober kunnen grondeigenaren hun individuele beplantingswensen voorleggen aan adviseur Ruud Borkes van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. U kunt uw gesprek vooraf voorbereiden met hulpmiddelen zoals een schetspapier, handreiking en fruitlijst op www.landschapsbeheergelderland.nl. Het Groenspreekuur vindt plaats tussen 13.00 en 21.00 uur in Dorpshuis Groessen, Isidorusplein 4 in Groessen. U wordt na aanmelding gebeld om het tijdstip af te spreken.

 

Duiven, Groessen en Loo in het Groen
Het Groenspreekuur is kostenloos en komt voort uit het beplantingsproject ‘Duiven, Groessen en Loo in het Groen’.De afgelopen twee jaar zijn er in dit project door de bewoners al meer dan 21.000 stuks streekeigen bomen en struiken geplant op eigen terrein. Door gebruik te maken van streekeigen soorten wordt het landschap aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het perceel en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Plantdag
Op basis van alle individuele beplantingsplannenwordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Deelnemers ontvangen tijdens een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Duiven nog meer landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!