Lang gekoesterde wens van dagbesteding Zozijn gaat in vervulling

51 Views

Op donderdag 19 mei overhandigde Rotary Duiven officieel de BAMM Zorgtouch, een soort grote tablet, aan cliënten en medewerkers van dagbesteding De Lockhorst in Didam en dagbesteding De Berken in Duiven. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van hen in vervulling.

De BAMM Zorgtouch is een digitale speeltafel met een groot aanraakscherm als blad. Hierop kunnen cliënten alleen of samen spelletjes spelen, actie- en reactieoefeningen doen, filmpjes en foto’s kijken, muziek luisteren en dingen leren. Allemaal activiteiten om de hersenen op een leuke en uitdagende manier te prikkelen en de motoriek en het geheugen te trainen. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zich verder ontwikkelen.

“We hadden veel goede ervaringen over de BAMM Zorgtouch gehoord en konden deze een aantal weken op proef gebruiken. We merkten direct welk positief effect dat op onze cliënten had en hoe leuk zij het vonden. De spellen dagen hen echt uit, zowel fysiek als mentaal. En voor ieder ontwikkelingsniveau is er iets te vinden. Het bleek een hele mooie aanvulling op de andere activiteiten die wij op de dagbesteding bieden. We besloten daarom hiervoor te sparen. Met het statiegeld van onze flessenactie in de wijk en dankzij donaties van verschillende mensen en bedrijven uit de buurt, waaronder Eurobolt, Rotra, Bekker en Vink, waren we er echter nog niet. We zijn daarom heel blij met de donatie van Rotary Duiven en Nagelsalon Daan’s Zolder. Daardoor konden we onlangs de BAMM Zorgtouch eindelijk kopen, vertellen Anne Feijen en Sabine Hesselink van de dagbesteding.

“Eén van de doelstellingen van Rotary Duiven is bijdragen aan een prettige samenleving voor iedereen in Duiven en omgeving. En waar mogelijk initiatieven financieel ondersteunen. We werden enthousiast van het dagbestedingsteam van Zozijn. Zij deden erg hun best om geld in te zamelen om de digitale speeltafel te kunnen aanschaffen. De speeltafel vonden wij een mooi middel dat hun cliënten activeert en waaraan zij allen plezier kunnen beleven. Naast een donatie hebben we hen ook geholpen bij de leverancierskeuze”, vertelt Geert Huisman van Rotary Duiven.

Ook Jeroen, één van de gebruikers is erg blij met de digitale speeltafel vertelt hij glunderend: “We kunnen er heel veel leuke spelletjes op doen en veel leren en oefenen. En iedereen kan dat. We worden er heel blij en rustig van. Als je een keer een baaldag hebt, wordt je door de speeltafel weer blij.”

Over Zozijn

Zozijn biedt liefdevolle en vakkundige zorg, ondersteuning en begeleiding aan:

  • kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen
  • volwassenen met een beperking en
  • volwassenen, kinderen jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.

Zodat zij tot bloei komen, zich kunnen ontwikkelen en mee kunnen doen in de samenleving.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!