Leerlingen ontwikkelen duurzame geschenkartikelen

156 Views

Drie leerlingen van het Rijn IJssel college in Arnhem behalen tweede plek bij competitie van Jong Ondernemen. Bij deze competitie namen de leerlingen –met hun bedrijf GIGG– het op tegen andere jonge ondernemers uit Oost-Nederland. Na de competitie heeft het bedrijf, dat 100% ecologische geschenkartikelen verkoopt, al enkele orders binnen gehaald.

“GiGG staat voor Green Inovative Gift Goods. We maken duurzame geschenkartikelen voor de consumenten- en zakelijke markt”, aldus medeoprichter Jurre Meeuws uit Zevenaar. De geschenkartikelen –de pepermuntjes- zitten in een composteerbare verpakking. Het doosje, waar de pepermuntjes in zitten, heeft een wikkel van groeipapier. “In dit groeipapier zitten zaden waaruit zomerse bloemen groeien, waaronder Vergeet-mij-nietjes”, legt medeoprichter Tijmen Kuster uit Groessen uit.

Tips van de Jury

De jonge ondernemers zijn de tips van de vakjury –tijdens de competitie- niet vergeten. “We moeten ons idee beter aan de man brengen. We zijn daarom een dag bij de Intratuin in Duiven gaan verkopen, zijn met twee bedrijven in zee gegaan en zijn we bezig met onderhandelingen voor de Huishoudbeurs”, aldus Jurre.

Toekomstvisie

De eerste orders zijn inmiddels geplaatst en de eerste fysieke exemplaren verkocht. Maar voor de jonge ondernemers is dit geen rede om rustiger aan te doen. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lijn geschenkartikelen. “We willen geschenkartikelen op de markt brengen met hartige fruitsnoepjes en Fairtrade geproduceerde chocolade”, verteld Jurre.

Op de foto: Tweede prijs voor GIGG tijdens competitie Oost-Nederland van Jong Ondernemen. Jurre Meeuws (Links) Paul Westendorp (Rechts).

Foto: Tijmen kuster

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!