Lezing en workshop over de Liberation Routes Didam

40 Views

De Maand van de Geschiedenis in oktober heeft dit jaar het thema ‘Wat een ramp!’; wat leren we van historische rampen? In Bibliotheek Montferland vind je geschiedenisboeken die aansluiten op dit thema. Bezoekers kunnen de gratis krant van de Maand van de Geschiedenis halen met daarin boekentips en artikelen. In het kader van de Maand van de Geschiedenis is er zaterdag 29 oktober een lezing en workshop over de Liberation Routes Didam in Bibliotheek Didam.

De Liberation Routes Didam zijn fiets- en wandelroutes langs plekken die met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben. De Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) stelde deze routes samen. Op 29 oktober vertelt Theo te Wil van de OVD meer over deze routes. Deelnemers krijgen ieder een boekje met een routebeschrijving. Bij de route hoort een app. Wietse ter Braak van SeniorWeb Montferland laat zien hoe die app werkt. In een korte workshop zet je de app op je telefoon.

De lezing/workshop is op zaterdag 29 oktober van 11:00 – 12:30 uur in de nieuwe bibliotheek van Didam, Waverlo 1. Deelname kost €3,-. Dat is inclusief routeboekje, koffie en thee. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties de geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!