Lezing over de tuinen van Sissinghurst – Groot-Brittannië

40 Views

Op maandag 11 februari heeft Groei en Bloei – Liemers, Monique Wolak uitgenodigd om een lezing te verzorgen over de tuinen van kasteel Sissinghurst, een van de beroemdste tuinen ter wereld en het paradepaardje van de Britse National Trust.

Sissinghurst ligt in het zuiden van Groot-Brittannië in het graafschap Kent.
Als landschapsarchitect en groen erfgoed onderzoeker heeft Monique Wolak op Sissinghurst op verzoek van Troy Scott Smith, Engelands meest befaamde ‘head gardener’, samen met hem een programma opgesteld om de tuinen weer in hun oude luister te herstellen. In de jaren ’30 van vorige eeuw zijn de toen vervallen tuinen al geheel gerenoveerd met een geweldig resultaat! Tot de dag van vandaag heeft de tuin altijd iets betoverends gehad.
Monique vertelt 11 februari over de ontwikkeling van de tuin onder de diverse eigenaren, haar werk en ontdekkingen ten aanzien van de veranderingen in de karakteristieken van Sissinghurst!

De lezing, die start om 20 uur, wordt gehouden in zaal Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Leden, maar zeker ook niet-leden van Groei en Bloei zijn van harte welkom! Entree; leden € 2,50, niet-leden € 5,00 inclusief kop koffie/thee en een lot voor loterij.

info@liemers.groei.nl
www.liemers.groei.nl

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!