De Liemers Helemaal Goed Krant ondergebracht in stichting

277 Views

Een krant met hoofdzakelijk goed nieuws, die huis aan huis in de Liemers verschijnt. Dat moet De Liemers Helemaal Goed Courant gaan worden. Initiatiefnemers zijn Hope XXL en De Liemers Helemaal Goed. De krant wordt gemaakt door studenten van het Liemers College en het Candea College en uitgegeven door de kersverse stichting Daadkr8-Media.

De officiële oprichting van de stichting vond plaats bij notaris Mark Hofman van Prick & Van Houtum notarissen in Zevenaar. De match kwam tot stand dankzij de inspanningen van de Liemerse Uitdaging, waardoor het de stichting niks kost. “Wij zijn erg blij dat we op deze manier onze stichting officieel hebben kunnen oprichten”, vertelt Willem Daalder namens het bestuur van de stichting Daadkr8-Media. “We beginnen op nul, maar hebben grote plannen om met onze goednieuwskrant grenzen te verleggen.”

Het initiatief is inderdaad bijzonder en komt uit de koker van HOPE XXL. HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen  zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. Daarom hebben de jongeren van HOPE XXL de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst. Een van de ideeën uit de koker van HOPE XXL is een goednieuwskrant. Het idee werd omarmd door de projectgroep van de regiocampagne De Liemers Helemaal Goed.

Scholieren

De Liemers Helemaal Goed Courant wordt gemaakt door scholieren. Inmiddels is er een pilotkrant van de persen gerold. “De pilot is goed ontvangen”, vertelt Willem Daalder. “Er is veel enthousiasme binnen het redactieteam. Er zijn drie professionele journalisten betrokken bij de krant om de jonge journalisten te begeleiden. Het is de bedoeling dat de scholieren ook echt betaald krijgen voor hun krant. Dat ze het als bijbaantje kunnen gaan doen. In plaats van vakkenvullen in de supermarkt, verhalen schrijven voor de krant. Hoe vaak we uitkomen en of het echt allemaal gaat lukken, is nog onbekend. Waarschijnlijk één of twee keer per maand. We hopen op korte termijn echt te beginnen.”

Foto: Sjoerd Geurts

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).