Liemers krijgt een eigen sportprijs

395 Views

De Liemers krijgt een eigen sportprijs. Sporters, die een bijzondere prestatie hebben verricht, worden half december tijdens een feestelijke avond in het zonnetje gezet tijdens de eerste editie van de Liemerse Sportprijs.

Het initiatief om een Liemerse Sportprijs in het leven te roepen komt van projectgroep De Liemers Helemaal Goed (DLHG), die zich sterk maakt om deze regio op de kaart te zetten. “De Liemers heeft jarenlang een sportprijs gehad, die destijds werd georganiseerd door een aan voetbalclub DCS gelieerde businessclub”, vertelt Sjoerd Geurts van DLHG. “Een prachtig Liemers initiatief, dat helaas op een bepaald moment is gestopt. Wij hebben met de organisatoren van toen contact gezocht en prima gesprekken gevoerd. Het gevolg is dat we ons best doen om de Liemers weer een sportprijs te geven.”
Bijna twee jaar geleden begonnen de eerste voorbereidingen voor de Liemerse Sportprijs 2.0. De Liemerse gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort waren hierbij betrokken. Deze gemeenten zijn ook vertegenwoordigd in het organisatiecomité. De kans bestaat dat ook Doesburg en Montferland aansluiten. De sportredactie van De Gelderlander verleent eveneens haar medewerking.

Anke Voesten, combinatiefunctionaris bij de gemeente Zevenaar: “Met een enthousiaste commissie zijn we nu een tijdje aan de slag. We merken dat veel mensen het idee omarmen. Dat geeft ons een boost om op deze manier door te gaan. Op dit moment zijn we bezig om de avond op te tuigen. Het is de bedoeling dat we aandacht hebben voor mooie en bijzondere sportprestaties. Alles moet samenkomen op een feestelijke avond waar alles draait om sport, cultuur, recreatie en entertainment.”

 

Op de foto het organisatiecomité van de Liemerse Sportprijs. Vanaf links: Tjeerd Dijkstra, Anke Voesten, Pascal Lindeman, Peter Karreman, Job Hendrixen, Sjoerd Geurts, Pablo van Dick.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).