Liemers Popkoor Repeat wint Balk Topfestival 2017!

379 Views

Het Liemerse popkoor Repeat nam op zaterdag 4 november deel aan het tweejaarlijkse Topfestival van Stichting Balk. Koren uit het hele land kwamen die dag samen in De Doelen in Rotterdam. In verschillende categorieën streden vocal groups en (pop)koren om de felbegeerde titel.
Repeat mocht na een selectieronde uitkomen in de categorie ‘grote groepen – eerste klasse’. Het koor bracht onder bezielende  leiding van dirigente Juliette Dumoré vijf heel diverse nummers uit hun repertoire. Regisseur Richard Sprokkereef zorgde voor een oogstrelend visueel plaatje en pianist Paul McQue begeleidde Repeat met zijn pianospel. Na een lange dag in De Doelen werden de winnaars bekend gemaakt en kwam voor het Duivense popkoor het verlossende woord. Winnaar in de categorie ‘grote groepen – eerste klasse’! Met lovende woorden  in prachtige jury rapporten inclusief tranen van zangeres Linda Wagenmakers keerde Repeat moe maar voldaan terug naar Duiven.

Met deze overwinning heeft Repeat zichzelf automatisch geplaatst voor het eerstvolgende Balk Topfestival in 2019. Wilt u Repeat zelf zien en horen? Op 16 december a.s. staat het koor op het podium tijdens het Top2000 festival in Arnhem.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).