Liemerse wedstrijdzwemmers succesvol op Gelderse Kampioenschappen lange baan

214 Views

Tijdens de Gelderse Kampioenschappen lange baan, gehouden in de weekenden van 18 & 19 en 26 & 27 mei, hebben de Liemerse wedstrijdzwemmers Marieke Koekoek, Inge Koekoek, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Mex Jansen een fantastische prestatie neergezet. Alle zwemmers komen uit voor ESCA uit Arnhem.

Strijdtoneel van deze kampioenschappen was het Sportfondsenbad in Nijmegen, een 50 meter bad. De beste zwemmers uit Regio Oost nemen het tijdens deze weekenden tegen elkaar op. Het deelnemersveld was bijzonder sterk maar de uit de Liemers afkomstige zwemmers wisten heel wat eremetaal binnen te slepen!

De zusjes Marieke (2006) en Inge Koekoek (2004), afkomstig uit Duiven, wisten ieders 3 medailles binnen te halen op hun favoriete slag, de schoolslag. Zo behaalde Inge goud op de 50m en 100m school-, en zilver op de 200m schoolslag. Haar zusje Marieke sleepte op de 50m en 200m de gouden plak binnen en zilver op de 100m school.

De uit Zevenaar afkomstige Mika Bongers (2005) is ook specialist op de schoolslag. Op alle afstanden – 50m, 100m en 200m – werd hij eerste! Maar ook op de 200m wisselslag wist hij goud te halen. Op de 50m vlinderslag en de 200m rugslag behaalde Mika zilver. Op de 50m en 100m rug- en 400m vrije slag kon hij de derde plaats veroveren. Een knappe prestatie, hij nam in totaal 9 medailles mee naar huis!

De eveneens uit Zevenaar afkomstige Mex Jansen (2006) had zich voor het eerst geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen op de lange baan, en deed dit niet geheel onverdienstelijk. Mex wist op zowel de 100m vlinderslag als ook de 200m wisselslag een zilveren plak te winnen. En in het tweede weekend kon hij hier nog een bronzen medaille op de 100m schoolslag aan toevoegen.

Wessel Haverkamp (2002), ook in Zevenaar woonachtig, heeft in de categorie Jeugd 1 maar liefst 5 medailles weten te behalen. Hij wist op de 400m vrij-, de 100m rug- en de 200m vlinderslag het gouden eremetaal te pakken. Daar voegde hij ook nog twee maal zilver aan toe, voor de 200m vrije slag en de 50m rugslag.

Na het mooie resultaat van deze lange baan kampioenschappen is Wessel alweer volop aan het trainen voor volgend evenement, een individuele zwemtocht door de Oude IJssel. Op 8 september aanstaande gaat hij een afstand van 25 kilometer in open water zwemmen. Wessel zwemt voor de LCAward, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan ambitieuze leerlingen van het Liemers College die een bijzondere prestatie leveren. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en diverse partijen worden benaderd voor begeleiding, veiligheid in het water, EHBO en uiteraard sponsoring van deze unieke prestatie.

Op de foto van links naar rechts staan: Inge Koekoek, Mex Jansen, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Marieke Koekoek
Foto gemaakt door: Danny Bongers

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!