Livemuziek en expositie bij Podium Doesburg

73 Views

Tijdens de Culturele Zondag van 3 april biedt Podium Doesburg vanaf 14.30 uur een gratis programma met livemuziek en een expositie.

Zangeres Cindy van der Meer en gitaristen Laurens Bouw en Caspar ter Horst zijn afkomstig uit Dieren, Rheden en de Steeg. Voorheen maakten ze deel uit van een band, nu zijn ze nog met zijn drieen. Tijdens corona werd met veel plezier muziek gemaakt aan de keukentafel, en werd begonnen met het schrijven van eigen werk. Dat mondde uit in de eerste single, Just Smile. Onder de naam Moments to Listen speelt het trio akoestische popliedjes in een fris jasje, vaak meerstemmig gezongen.

Yousef Yousef, eigenlijk Ûsiv Xidrikan, is afkomstig uit Koerdisch Syrië. Hij werd geboren in Aleppo en woont sinds 2015 in Hummelo. Ûsiv begon als vijfjarige met tekenen en op zijn achtste met schilderen. Tussen 2005 en 2007 nam hij deel aan verschillende exposities, maar vanwege persoonlijke redenen stopte hij met schilderen. Na die moeilijke periode kan hij in zijn schilderijen nu zijn gevoel weer kwijt. Het schilderen is voor hem een vorm van therapie.

Foto: Yousef Yousef

Schilderij van Yousef Yousef
Zondag 3 april, 14.30 uur. Culturele Zondag. Toegang gratis.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!