Lokaal Alternatief neemt initiatief voor Motie Steenbreek: Tegels eruit, planten erin

78 Views

De Liemerse afdeling van Groei&Bloei bracht deze landelijke campagne bij de lokale partij van gemeente Duiven onder de aandacht. Ook de lokale IVN en Imkervereniging Liemers bleken hier graag mee aan de slag te gaan. De wijkraad Duiven-West had dit onderwerp al opgenomen in hun wijkvisie. De partij nam het inititatief voor deze motie omdat zij duurzaamheid, landschap en natuur hoog in het vaandel heeft staan en omdat zij lokale initiatieven wil ondersteunen met professionele kennis. Dit laatste vergroot het effect van hun inzet en enthousiasme. Inmiddels zijn CDA, SP, Groenlinks en D66 aangehaakt bij deze motie.

Operatie Steenbreek enthousiasmeert om de eigen tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening brengen zij, samen met aangesloten gemeenten, waterschappen en lokale partners onder de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan de merkbare klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent ook minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Inwoners die hun tuin vergroenen, en geen insecticiden gebruiken, leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. De gemeenteraad bespreekt de motie dinsdag 13 maart a.s.

Meer informatie over Operatie Steenbreek vindt u op www.operatiesteenbreek.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Lokaal Alternatief  via Gemma Tiedink-Koning t 06-28184483, gemmakoning@hotmail.com

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).