Loo trekt alle registers open voor kleurrijke optocht

163 Views

Blauwe Maondag (maandag 24 februari) bij De Nathalzen in Loo belooft opnieuw een knalfeest te worden. De ochtend begint met de Loose parade (11.11 uur). De online inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Direct na de optocht is er de hele middag groot feest met deejay en entertainer Robert Pouwels. De entree is gratis, zowel voor leden als niet-leden van De Nathalzen.

“De Nathalzen zijn trots op de carnavalsoptocht. Deze wordt elk jaar wat grootser en kleurrijker dankzij de inzet van vele carnavalsgroepen, ook van buiten de gemeente Duiven. De eerste inschrijvingen hebben we inmiddels alweer binnen. We doen er alles aan om de optocht zo goed en leuk mogelijk te laten verlopen, zowel voor deelnemers als kijkers. Blij zijn we met de vele vrijwilligers die de organisatie van de optocht en het bijbehorende feest mogelijk maken”, zegt optochtleider Paul Ketelaar van De Nathalzen.

Gezellige carnavalsstemming
De Loose carnavalsparade op 24 februari start om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell, na een kanonschot van Jemmy Tell. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen. Voor alle deelnemers en ook voor andere feestneuzen is er op het feestplein buiten een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en broodjes ei met spek. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm. Zij brengen de bezoekers alvast in de stemming voor een lange, gezellige carnavalsdag.

Nu ook een aanmoedigingsprijs
Onderweg wordt er gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de ‘praalwagens’. Daarnaast zijn er de categorieën ‘loopgroepen, duo’s en individuen’ en ‘jeugd’. ’s Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Voor het eerst is er officieel een aanmoedigingsprijs. Deze is categorieoverstijgend. Daarnaast zijn er prijzen voor het mooist versierde huis en de meeste enthousiaste straat.

  • Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 70 euro – 2e prijs: beker + 40 euro – 3e prijs: beker + 25 euro)
  • Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 50 euro – 2e prijs: beker + 30 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
  • Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)
  • Aanmoedigingsprijs – over alle categorieën (beker + 25 euro)

 ‘Carnafvalvrije’ optocht
De Nathalzen roepen deelnemers op om geen plastic confetti, shooters en andere niet-afbreekbare elementen te gebruiken. De vereniging trekt samen met Go Clean De Liemers op. Ketelaar: “De kleurrijke stukjes plastic vervuilen het straatbeeld. Bovenal is het ‘carnafval’ erg moeilijk op te ruimen, hoe goed de schoonmaakintenties ook zijn. Er zijn voldoende sfeerverhogende alternatieven, denk aan afbreekbare confetti en rookeffecten. Vuil dat ongewild toch op straat is terechtgekomen, ruimen we zo goed mogelijk op met kleine wagens.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!