Loose bakker Hugen valt wederom in de prijzen

458 Views

Net als de afgelopen jaren is Echte Bakker Hugen in de prijzen gevallen. Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen beloonde maar liefst vier producten van de Loose bakker Wery Hugen met het gouden predicaat. Het gaat om de Kerststol, de de amandeltulband, appelbeignets en de oliebollen.

Alleen bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een ‘Gouden Bekroning’. Hiermee wordt aangegeven dat de producten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen, maar ook dat ze zich onderscheiden van andere producten. Bakkerij Hugen mag de titel de komende zes maanden voeren.
Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.
Echte Bakker Hugen is een familiebedrijf aan de Van der Helllaan in Arnhem. Inmiddels zwaait de vierde generatie ‘Hugens’ de scepter in de bakkerij. Marjo en Wery Hugen, beiden woonachtig in Loo, zijn trots op de Gouden Bekroning Wery Hugen. “Het is mooi te zien dat een onafhankelijke jury onze ambachtelijke kwaliteit onderstreept.”
De Gouden Bekroning is een initiatief van het Nederlands Bakkerij Centrum, het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).