Loose schutterij en muziek vieren gezamenlijk hun 95-jarig bestaan

272 Views

Schutterij Willem Tell en muziekvereniging Excelsior zijn er klaar voor. In het pinksterweekend vieren beide Loose verenigingen hun 95-jarig bestaan. Verspreid over twee dagen (op zaterdag 19 mei en zondag 20 mei) zijn er verschillende activiteiten. Eén van de hoogtepunten is het vijfjaarlijkse keizerschieten. Daarin nemen oud-koningen het tegen elkaar op.

 

Het jubileumweekend begint zaterdag met een schuttersmis (17.00 uur) in de Heilige St. Antonius Abt. Functiebekleders van Willem Tell en muzikanten van Excelsior wonen de mis in uniform bij, Excelsior voert er enkele werken uit. Pastoor Than gaat de schuttersmis voor. Aan het begin van de avond (19.30 uur) wordt aan de voorzijde van het schuttersgebouw het keizerschieten gehouden. Alle oud-koningen mogen deelnemen aan het schot, dat voor het eerst ‘s avonds wordt gehouden. Willem Tell bedankt Bart en Annemieke Jansen, die het keizerschap in de afgelopen vijf jaar op formidabele wijze hebben ingevuld.

 

Twee feestavonden

In het schuttersgebouw van Willem Tell is er op zaterdag- en zondagavond feest, steeds met een grote, bekende feestband. Op zaterdag (zaal open: 19.00 uur) is er muziek van Kiep Movin’, een band met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in typische kermisorkesten uit de regio. En op zondagavond (zaal open: 19.30 uur) is er muziek van een band met Brabantse roots: Anderkovver. Leden, jeugdleden en kermiskaarthouders hebben gratis entree. Overige feestgangers (vanaf 16 jaar) kunnen aan de deur een entreebewijs (à 10 euro) kopen. Sinds kort beschikt het schuttersgebouw over een Pinautomaat.

 

Excelsior en Hot Rock Devils

Excelsior verzorgt het programma op zondagmiddag (vanaf 13.30 uur). Eerst is er een prachtig concert (onder leiding van dirigent Michael van den Broeck) met verschillende werken. De muzikanten spelen onder andere medleys van Billy Joel en Toto. Tevens maakt Excelsior een rondje langs Spaanse kastelen met het werk Castles in Spain van Eg Leemhuis. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een welkomstdrankje. Na afloop van het concert (gratis toegankelijk) is er muziek van de Hot Rock Devils. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze band vooral een mooi repertoire van klassieke rocknummers.

 

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).