Mantelzorg Zevenaar kan van start

66 Views

Op dinsdag 15 mei 2018 heeft het college van B&W ingestemd met de businesscase voor het opzetten van een expertisecentrum mantelzorg. ‘Mantelzorg Zevenaar’, een samenwerkingsproject van Caleidoz Welzijn, Mee-Oost, Spectrum en de gemeente Zevenaar, kan nu officieel van start.   

 

Mantelzorg Zevenaar

De businesscase die is voorgelegd aan het college voorziet in visie, methodieken, organisatieplan en governance voor ‘Mantelzorg Zevenaar’. Het plan biedt een paraplu voor  alle organisaties die willen samenwerken om mantelzorgers te ondersteunen.

 

‘We doelen op twee sporen’, aldus wethouder Anita van Loon. ‘Enerzijds directe praktische ondersteuning van mantelzorgers en anderzijds het stimuleren en ondersteunen van organisaties om mantelzorgers die van hen afhankelijk zijn te herkennen en te faciliteren’.

 

Mantelzorg Zevenaar wordt een centraal punt in Zevenaar waar alle inwoners en organisaties terecht kunnen voor informatie over en ondersteuning van mantelzorgers. Het is een verzamelpunt van informatie, een plek voor ontmoetingen en samenwerkingen.

 

De organisatie

Mantelzorg Zevenaar wordt aangestuurd door een stuurgroep waaraan naast de deelnemende organisaties ook gemeente Zevenaar deelneemt. Een klankbordgroep bestaande uit mantelzorgers en professionals dragen bij aan de expertise. De coördinatie en deels de uitvoering is in handen van professionals, zij worden gefaciliteerd door de gemeente Zevenaar.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).