Medailles voor “De Breuly” bij Afrikaanse kampioenschappen in Marokko

18 Views

In het weekend van 27, 28 en 29 oktober hebben sporters van reddingsbrigade “De Breuly” deelgenomen aan de Afrikaanse kampioenschappen lifesaving in Marokko. Jeroen Koster (Duiven), Robert Hendriks (Pannerden), Barry Hazenoot (Noordwijk) en Stefan Ubbink (Lathum) waren als Nederlands team aanwezig op de wedstrijd op uitnodiging van de organisatie. Naast het Nederlandse team waren er ook teams uit o.a. Marokko, Egypte, Kenia, Senegal, Kaap Verdie, Kameroen en Spanje.

Tijdens de wedstrijd zijn vijf zilveren en twee bronzen medailles gehaald.

Teamresultaten

Er was een zilveren medaille voor het team onderdeel ‘rescue tube race’, waarbij een deelnemer naar een boei zwemt en daarna ‘gered’ wordt door een teamgenoot met zwemvliezen en rescue tube. Bij de kant word de ‘drenkeling’ over de finishlijn gesleept door twee andere redders.

Op het team onderdeel board ‘rescue’ werd brons gehaald. Bij dit onderdeel zwemt een deelnemer naar een boei en wordt daarna door een teamgenoot opgehaald met een rescueboard.

Individuele resultaten

Barry Hazenoot heeft op de onderdelen ‘surfski race’ en ‘board race’ een zilveren medaille gehaald. Verder heeft hij nog een bronzen medaille op het onderdeel ‘ocean man’ gehaald. Dit onderdeel is een combinatie van surfski race, board race en surf race gecombineerd in één onderdeel.

Bij de onderdelen 90m ‘beach sprint’ en ‘beach flags’ heeft Robert Hendriks op beide onderdelen zilver gehaald

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).