Doe mee aan workshop biodiversiteit in Stokkum

39 Views

Bewoners uit Stokkum kunnen in juni meedoen aan een workshop over biodiversiteit op het eigen erf of in de eigen tuin. Veel diersoorten gaan hard in aantal achteruit, zoals vlinders en bijen. Maar we kunnen ze op verschillende manieren helpen. Tuinen en erven kunnen een goed leefgebied vormen voor insecten en vogels. De tweedaagse workshop biodiversiteit op 12 en 15 juni gaat over het inrichten van erf of tuin voor een aantrekkelijke leefomgeving voor allerlei dieren. De workshop is een van de ideeën, die voortkomen uit het bewonersproces Levend Landschap Stokkum.

Theorie en praktijk
Tijdens de tweedelige workshop krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen woonomgeving te verhogen. Hoe kun je zorgen voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor wilde bijen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren?
Op de theorieavond gaan we na wat verschillende diergroepen nodig hebben. Door middel van ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en eventueel inzaaien houden we daarmee rekening. Gedurende de praktijkochtend bekijken we diverse landschapselementen op en om een erf. Welke dieren hebben hier al een geschikte leefomgeving? Met welke maatregelen zou het erf nog meer biodiversiteit kunnen krijgen? Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die u langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Laat u inspireren en ga thuis aan de slag!

Programma en aanmelden
– Woensdag 12 juni 2019: Theorieavond biodiversiteit van 19.30 uur tot 21.00 in Café de Pluum, Eltenseweg 7 in Stokkum.
– Zaterdag 15 juni 2019: Praktijkochtend biodiversiteit van 9.30 uur tot 12.00 uur op een nader te bepalen erf in Stokkum.

Deelname is gratis. Er is plek voor maximaal twintig deelnemers uit Stokkum, dus vol is vol. Aanmelden kan via https://landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteit-stokkum/ of kijk op www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Doe mee> Biodiversiteit.

Meer informatie
Voor meer informatie over de workshop biodiversiteit kunt u contact opnemen met Christien van der Zwart van SLG, c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl, 026-3537444.
Mocht u meer willen weten over Levend Landschap Stokkum en de diverse werkgroepen en projecten, neem dan contact op met: André Menting, andre.stokkum@gmail.com, 06-16488180 of Monique van Merrebach, moniquevanmerrebach@gmail.com, 06-52169856.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!