Doe mee met Aerdt en Herwen in het Groen (fase 2) voor een mooier buitengebied

70 Views

Bewoners van het buitengebied van Aerdt en Herwen krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Aerdt en Herwen versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken. Aanmelden kan op www.landschapsbeheergelderland.nl.

In 2017 is het beplantingsproject Aerdt en Herwen in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat vijftien bewoners afgelopen februari inheemse struiken als sleedoorn, liguster, hazelaar, knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Aerdt en Herwen.

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich aanmelden voor ‘Aerdt en Herwen in het Groen (fase 2 )’. Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal 20 bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal 15 stuks. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op https://landschapsbeheergelderland.nl/mee-beplantingsproject-aerdt-en-herwen-groen/. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van SLG uw wensen voor beplanting en komt samen met u tot een beplantingsplan, waarmee u dit plantseizoen nog aan de slag kunt. U ontvangt namelijk al deze winter uw bomen en struiken. Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Aerdt en Herwen nog fraaier!

Het project ‘Aerdt en Herwen in het Groen (fase 2)’ wordt mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!