‘Mensen groeten elkaar in de Liemers’

33 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?
“Gijs van Schip. Ons familiebedrijf heet Van Schip Hoveniers BV en is gevestigd in het ludieke dorpje Aerdt.”

Bedrijf?
“We zijn klein begonnen: op de vrije dagen voerden we enkele klussen uit. Door de tijd heen is dat uitgebreid tot het bedrijf dat er nu staat. We leggen tuinen aan, snoeien bomen, en houden ons bezig met straat-, maai- en grondwerk. Ook kunnen wij een tuin ontwerpen en zelfs visueel tekenen. Daarnaast hebben we onderhoudscontracten bij enkele bedrijven. We houden de tuin en parkeerplaatsen daar op orde, zodat het er altijd verzorgd uitziet.”

Vrije tijd?
“In mijn schaarse vrije tijd rijd ik graag met mijn friezen voor de wagen door het Liemerse landschap. Ik kan echt genieten van de geweldig mooie omgeving waarin we wonen én leven.”

De Liemers?
“Ik vind de Liemers een prettige plek om te wonen. De cultuur hier is erg gemoedelijk. Mensen groeten elkaar en ieder laat de ander in zijn waarde.”

Mooiste plekje?
“Het mooiste van de Liemers kronkelt er traag doorheen: de oude Rijn. Deze rivier heeft een geweldige historie en loopt door prachtige natuur. De bever, otter en das die zich hier gehuisvest hebben maken het een erg speciaal gebied. Voor mij is het bij uitstek het mooiste in de Liemers.”

Lokaal?
“Lokaal werken heeft altijd de voorkeur bij mij. Daar zit een duurzaamheid aan verbonden die we met ons allen moeten koesteren. Ook in ons bedrijf zelf zoeken we naar duurzaamheid. Onze machines worden bijvoorbeeld opgeladen met zonne-energie.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!