Minke Stichting opnieuw aan de slag na noodkreet uit Honduras

75 Views

In 2018 stopte de Minke Stichting. Na 15 jaar. Liemerianen Allard Froon, Aad Kwant en Pascal Lindeman hebben in die tijd samen met hun Overijsselse mede-bestuursleden en hun donateurs maar liefst 300.000 euro opgehaald om de allerarmsten in het Hondurese El Pital te helpen. Ze hebben basisscholen uitgebreid, een middelbare school gebouwd en meer dan 50 kinderen met een beperking uit hun isolement gehaald door ze naar school te krijgen en ze te voorzien van de nodige medische en geestelijke ondersteuning.

Ze stopten met een gerust gevoel: ze hadden de bevolking met hun projecten op eigen benen laten staan. De bevolking kon het zelf.

Noodkreet uit El Pital

Tot vorig weekend een noodkreet kwam vanuit El Pital: het gebied dat al zeer ernstig gebukt ging onder Covid-19 werd ook nog eens getroffen door orkaan Eta. Vijf dagen was er zware regenval met als gevolg overstromingen, enorme schade aan gewassen, wegen, bruggen en rioleringen. Volgens de officiële cijfers van de regering zijn er vanaf 7 november 16.000 mensen gered. Maar er zijn ook minimaal 57 doden en vermisten en 1.6 miljoen mensen die rechtstreeks zijn getroffen. Velen van hen zijn hun huis kwijtgeraakt.

Hand in Hand voor Honduras

Voor de Minke Stichting een reden om de Minke Stichting eenmalig weer nieuw leven in te blazen. Om de mensen van El Pital te laten zien dat ze niet vergeten zijn. De Minke Stichting gaat hun vroegere partnerstichting Un Mundo helpen met haar fondsenwervingscampagne “Hand in Hand voor Honduras”. Daarmee proberen ze geld in te zamelen, waarmee voedselrantsoenen (rijst, boter, suiker, maseca, meel, spaghetti, zout, toiletpapier etc.) a 21,25 euro per stuk en gezondheidspakketten (mondmaskers, desinfecterende handgel, tandpasta, tandenborstels, mondwater en handschoenen) a 11,00 euro per stuk kunnen worden aangeschaft. Het doel is om met deze campagne minimaal 160 gezinnen te helpen.

Trots maar ook angstig

De Minke Stichting heeft alleen kunnen bestaan door haar vele fantastische donateurs in Nederland. De vele gulle giften en spontane inzamelingsacties waren de basis van het grote succes. Wat waren ze trots op wat er met zijn allen bereikt was. Maar nu voelt dat erg dubbel. Dit is een flinke tegenslag voor de bevolking. Op hulp vanuit de Hondurese overheid hoeft men niet rekenen. De Minke Stichting wil haar ogen hier niet voor sluiten. Vandaar dat ze de vraag weer gesteld hebben om hen te helpen. De eerste reacties zijn er positief, de eerste bedragen komen binnen. De stichting is trots, maar ook angstig. Want als u het nieuws heeft gezien dan weet u dat er weer een nieuwe orkaan Iota op Honduras afkomt. Dus alle hulp blijft welkom.

Wat kunt u doen?

De Minke Stichting was altijd kleinschalig en heel erg afhankelijk van dezelfde groep betrokken donateurs. Met deze actie willen ze echter zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarom vragen ze u om dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden via uw netwerk. Wilt u zelf doneren? Dan zou dat helemaal fantastisch zijn! U kunt dat doen via de tijdelijke bankrekening (op naam van de voormalig penningmeester):

NL39RABO0374870403
t.n.v. A.C. Kwant
o.v.v. ‘Minke Stichting, Hand in Hand voor Honduras’

De Minke Stichting hoopt op een massale steunactie. Honduras heeft uw hulp hard nodig.

Samen kunnen we het!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!