Murat Isik in Het Musiater

12 Views

Het eerste online schrijversbezoek afgelopen donderdag 11 maart in Kunstwerk! Het Musiater was een groot succes. Murat vertelde over zijn boeken: Wees Onzichtbaar, Verloren Grond en Mijn Moeders Strijd. Het schrijversbezoek werd omlijst door het duo ‘Door Haar’ met een muzikaal intermezzo. De livestream was thuis gratis te volgen.

 

Achtergrond

Murat Isik is een schrijver en jurist wonende te Amsterdam. Hij vestigde zich al jong in de Bijlmer, omdat zijn vader op de vlucht was voor politieke vervolging in Turkije. De familie behoort tot de Zaza, een volk met een eigen taal, dat oorspronkelijk uit Perzië komt.

 

Schrijversbezoek

Eerlijk als altijd schroomde hij niets en ging open in gesprek met Mieke de Vette (Teamleider Basisbibliotheek Achterhoekse Poort) en Bert Frölich (Directeur/bestuurder Kunstwerk!). Tijdens het online bezoek nam Murat de kijker mee naar de Bijlmer waar hij was opgegroeid. De luisteraar maakte kennis met de rauwheid en pijn van zijn leven, de ontworsteling uit zijn milieu, maar ook de clichés waar hij tegenaan was gelopen tijdens zijn jeugd. Murat onderstreept het belang van lezen en hoopt dat zijn boeken anderen inspireren.

 

Perfecte locatie

Het Musiater was de perfecte locatie voor zijn persoonlijke verhaal; dankzij de huiselijke sfeer, die was gecreëerd, voelde Murat zich comfortabel en op zijn gemak. Tijdens de pauze van het online schrijversbezoek verzorgde het muzikale duo ‘Door Haar’, bestaande uit zangeres/fluitiste Esther Pelgrom en pianiste Ingrid de Vries, een muzikaal intermezzo.

Je kunt het schrijversbezoek terugkijken op https://liemerskunstwerk.nl/schrijver/

 

Heb je de smaak te pakken? Op donderdag 29 april a.s. komt de auteur Judith Koelemeijer langs in Het Musiater voor een online schrijversbezoek. Meer informatie volgt binnenkort.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!