Muziekstad ZEVENAAR zoekt muziekliefhebbers

11 Views

Zevenaar – De vrijwilligers van Stichting muziekstad hebben behoefte aan versterking. Daarom zijn zij op zoek naar muziekliefhebbers die willen helpen bij de organisatie van de komende evenementen. Denk hierbij aan het bevrijdingsfestival, Spikkers country- & westernfestival en het zomer- en najaarsfeest. Bij de organisatie van Muziekfeesten hoort het bekijken en boeken van bands, het regelen van de voorzieningen en het bedenken van aansprekende thema’s.

 

Muziekstad wil goed bezochte muzikale feesten voor inwoners van de Liemers blijven organiseren. Daarom moet het huidige team aangevuld worden met nieuwe enthousiastelingen. “Het is geweldig om aan de wieg te staan van zoveel mooie concerten, vertelt Bart Knaven, voorzitter van de muziekcommissie. “Het huidige Muziekstadteam verheugt zich daarom op nieuwe leden met frisse ideeën. Samen met nieuwe vrijwilligers kunnen we komend jaar weer mooie concerten organiseren.”

 

Het geheim van Muziekstad Zevenaar

Door de jaren heen zijn er talloze artiesten, bands en orkesten gecontracteerd door Muziekstad Zevenaar. Grote namen en startende artiesten, iedereen krijgt een podium van  de muziekcommissie. “Soms heb je geluk bij het boeken van een act” zegt Knaven. ”Zoals afgelopen voorjaar met de Queen coverband ‘Queen Must Go On’. Die band had net de ‘Battle of the Tributes’ van SBS6 gewonnen. Mede daardoor stond het Raadhuisplein propvol met toeschouwers.” Opvallend detail van de festiviteiten die Muziekstad Zevenaar organiseert, is het feit dat er nooit om entreegeld wordt gevraagd. Dat is volledig te danken aan enkele ruimhartige sponsoren.

 

Het ontstaan van de stichting

In de jaren tachtig zijn Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar (AOZ) en Stichting Bommersheuf de kartrekkers van alle muzikale activiteiten in het centrum van Zevenaar. Tot grote teleurstelling van toenmalig WethouderJan Berens bracht deze samenwerking na verloop van tijd niet meer het gewenste resultaat. Daarom is in 1992 Stichting Muziekstad bij notariële akte opgericht. Met de nieuwe organisatiestructuur is deze florerende stichting tot leven gekomen die tot op de dag van vandaag muzikale evenementen organiseert. Als je deelt wilt uitmaken van dit team, dan ben je van harte welkom. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via info@muziekstadzevenaar.nl.

 

Fotograaf: Joy Rebers

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!