Natuur Actief avond dinsdag 20 november

39 Views

Creatief met je camera in de natuur

Al sinds zijn vroege jeugdjaren heeft Edwin Langendoen grote bewondering voor de natuur. Met name de vele vogels die er in het bos te vinden zijn hebben zijn interesse. Zijn hobby het “vogelen” is hij gaan combineren met natuurfotografie, met op nummer 1: vogelfotografie.

Naast prachtige foto’s uit de Putterpolder, laat hij ons zien hoe je met je camera creatief kunt zijn in de natuur. Hij legt uit wat een ‘star trail’ is en hoe je zo’n foto maakt, wat high-key fotografie is en hoe dit tot stand komt en wat voor leuk effect je ermee krijgt. Dit alles aan de hand van voorbeelden van door hem gemaakte foto’s.

Als de tijd het toelaat, sluit hij af met een filmpje van vogels die hij tijdens zijn reizen voor zijn lens heeft gehad.

Vogels in de winter
Niet alle vogels vliegen in de herfst naar het zonnige zuiden. Veel vogelsoorten kunnen de Nederlandse winter goed doorstaan. Guido Janze laat ons zien welke vogels we in de winter kunnen zien. We bekijken een aantal standvogels, soorten die geen trek vertonen, maar in hun broedgebied blijven.

Verder laat hij ook wat bekende en minder bekende wintergasten zien. Vogels die de noordelijk gelegen streken waarin ze hebben gebroed, verlaten om in zuidelijker gelegen streken met een gematigder klimaat te overwinteren. Miljoenen vogels verlaten om die reden Scandinavië en Noord-Rusland. Degenen die zuidwestwaarts trekken, komen o.a. naar Nederland, België en Frankrijk. Hier is het klimaat gematigder, waardoor er wel voedsel aanwezig is.

Activiteit Natuur Actief
Ook vanavond komen Carin Holtslag en Margriet Storkhorst weer met een prikkelende en leerzame activiteit. Ze zetten ons aan het denken en/of puzzelen en zorgen daarmee voor een [inter]actieve afwisseling van de avond.

Alvast leuke kadootjes voor de feestdagen kopen
Met de decemberfeestdagen in zicht hebben we vanavond ook het IVN-winkeltje uitgenodigd.
Er zijn diverse natuur- en milieu gerelateerde producten te koop. Een kleine greep uit het assortiment: memoblokjes, zoekkaarten, mokken, verjaardagskalender en natuurlijk [tweedehands] boeken. Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk!

Locatie: Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam
Entree: € 3,-

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!