Nieuwe parkeerautomaten centrum Zevenaar

382 Views

Vanaf maandag 28 oktober tot 11 november 2019 vervangt de gemeente Zevenaar de parkeerautomaten in het centrum van Zevenaar. De nieuwe parkeerautomaten zijn moderner en gebruiksvriendelijker. Centrumbezoekers voeren hun kenteken in. In de periode dat de automaten vervangen worden, hoeven bezoekers tijdelijk niet te betalen voor hun parkeeractie.

 

De nieuwe parkeerautomaten zijn gemakkelijker in gebruik

  • Bezoekers geven het kenteken van hun auto in bij de parkeerautomaat. Zij hoeven daarom niet terug te lopen naar de auto om een kaartje achter de voorruit te leggen.
  • Betalen kan met de pin en met contant geld.
  • Bij elke parkeerautomaat staat een zonebord voor belparkeren.

 

Niet alle parkeerautomaten komen terug

Een aantal parkeerautomaten rondom het centrum wordt nauwelijks gebruikt. Daarom plaatst de gemeente op deze locaties geen automaten terug. Hier parkeren kan nog steeds. Centrumbezoekers kunnen bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat betalen. Deze staat op maximaal 250 meter loopafstand. Doordat zij hun kenteken invoeren, hoeven ze niet terug te lopen naar hun auto. Nog gemakkelijker is het om gebruik te maken van een parkeerapp. Op deze parkeerplaats komt namelijk ook een zonebord te staan.

 

Geen controle tijdens vervangen

Gedurende de twee weken van vervanging, controleert de gemeente niet op betaald parkeren in het centrum.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!