Nu ook rijksgeld voor huurders in Doesburg om hun woning energiezuiniger te maken

12 Views

Naast de RRE regeling van de Rijksoverheid voor particuliere woningeigenaren komt er nu ook extra geld beschikbaar voor inwoners met een huurwoning via een nieuwe RREW regeling.

Wethouder Peter Bollen: “Inwoners met een huurwoning willen graag in en om hun woning maatregelen nemen, zodat hun energieverbruik ook omlaag gaat door betere isolatie en andere maatregelen. Samen met wooncorporatie Woonservice IJsselland (WIJ) hebben we er specifiek naar gevraagd om ook huurders in Doesburg op weg te helpen met deze nieuwe rijksregeling.”

Directeur bestuurder Saskia Hakstege: “Hiermee kunnen huurders echt hun voordeel doen om zelf energie te besparen en daarmee hun woonlasten (huur plus energielasten) te verlagen. Het is mooi dat deze regeling er nu ook voor onze huurders is. Voor betaalbaarheid telt elke euro én het is beter voor het milieu.”

 

Start project
De voorbereidingen van het project beginnen dit voorjaar. Dan wordt het startmoment bepaald. Hierin werken de gemeente Doesburg, wooncorporatie Woonservice IJsselland (WIJ) en Agem Energieloket samen om de huurders en woningeigenaren (bewoners koopwoningen) in Doesburg op weg te helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis.

Aandacht hierbij ligt op het afnemen van het energieverbruik. Immers als de warmte door betere isolatie of energiezuinige maatregelen te nemen beter binnen blijft in de woning, gaat meestal het energieverbruik ook omlaag. Denk hierbij aan het aanbrengen van radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen’, aldus Jeroen aan het Rot, coördinator Agem Energieloket.

Binnenkort volgt er meer informatie over hoe het in zijn werk gaat en waar alle informatie te vinden is.

 

Huidige regeling: RRE met Winst uit je woning loopt t/m 31 maart 2021
De huidige regeling via Winst uit je Woning voor woningeigenaren loopt af op 31 maart 2021. Er zijn tot nu toe 789 waardenbonnen ingeleverd in Doesburg en 77 mensen hebben deelgenomen aan de inkoopactie. Er is nog een beperkt budget beschikbaar.
Particuliere woningeigenaren die nog willen meedoen met huidige regeling, de waardebonactie en inkoopactie in de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort en Doesburg moeten dus niet lang meer wachten.
Ben je de waardebon kwijt? Deze is opnieuw aan te vragen. Kijk op www.winstuitjewoning.nl voor alle informatie.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!