OBW JO-8 viert kampioenschap groots

215 Views

De eerste helft van het seizoen waren ze heer en meester, de voetballertjes van OBW JO8-1. Als een hecht team bewogen ze over het veld, overal veel scorend en weinig goals tegen. Met het kampioenschap in de tweede klasse als resultaat.

Negen mannetjes van acht jaar oud, en allemaal dromen ze ervan om echte profvoetballers te worden. Het kampioenschap was met slechts een verloren wedstrijd al snel in zicht. Maar echt gevierd was het nog niet. De drukke december maand en de zaalcompetitie zorgden voor enige vertraging. Maar woensdag was het zover. Na eerst een fanatieke onderlinge wedstrijd in de speedsoccer zaal van DVC, gevolgd door een spannend treffen met de ouders (4-3 verlies voor de ouders, in de laatste seconde) barstte het feest echt los. De kampioensmuziek schalde uit de speakers. En na het gebak en de kinderchampagne werden de mannen ontvangen met een officiële erehaag van ouders, broers en zussen. Voor elke speler was er een persoonlijk woordje vanuit de trainers. En uiteraard een beker. “De spelertjes waren er beduusd van”, zegt trainer Pascal Lindeman, “we hebben vernomen dat de bekers bij de meeste kinderen die nacht op het kussen heeft gelegen”.

“We hebben genoten van het team en zijn enorm trots op de mannen”, vertelt trainer Bob Siccama. “Het is een enorm leuke groep. Ook de ouders zijn erg betrokken”. Dat dat inderdaad zo is, blijkt wel uit het feit, dat de wedstrijden steevast gespeeld worden met een grote groep ouders langs de lijn. Er zijn zelfs door ouders enkele zaken gesponsord, zoals extra trainingsballen door Exact Rijopleidingen en extra hesjes van cadeauwinkel Voilà. “Komende seizoenshelft naar de eerste klasse” zegt Erwin Medze, ook trainer van het team, “Dat zal andere koek worden. Maar in ieder geval heel leerzaam.”

FOTO: Luc, Max, Ruben, Lucas, Sil, Daan, Mads, Dion en Nout tonen samen met de trainers trots hun kampioensbeker!

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!