Oelewappers eerste in de optocht in Loo

287 Views

De Oelewappers uit Groessen hebben de optocht van De Nathalzen gewonnen. De Groessense groep (thema: ‘Wij steken de draak met carnaval’) had zich op het allerlaatste moment ingeschreven en was volgens de zeskoppige jury de beste in de categorie praalwagens. De tweede prijs ging naar Loo Surrender (thema: après ski), de derde prijs naar Bar Hippique (thema: de muur op de grens tussen de VS en Mexico).

Loopgroepen, duo’s en individuen
In de categorie loopgroepen, duo’s en individuen was De Verrassing de beste. Deze Loose groep had het thema ‘Wi-j holle de boel schoen’. Rennend en gewapend met stofzuigers gingen deze vier dames door de Loose straten. De tweede prijs ging naar Naamloos uit Loo, de derde naar Blauwe Maondag, de vriendengroep van prins Peter I en prinses Janny. Een aanmoedigingsprijs was er voor de Naamloze Deerntjes.

Jeugd
In de categorie jeugd won Loos Fet Vout. Deze jongeren hadden een ludiek thema waarmee ze inhaakten op de pech die prins Peter I had in de aanloop naar de onthulling van het nieuwe kabinet (hij had bij een ongelukkige val zijn schouder gebroken). De tweede prijs was er voor Loo Patrol. De derde prijs ging naar JO7 voetbal.

Versierde straten
De optocht trok 24 deelnemende groepen uit Duiven, Groessen, Loo, Westervoort, Aerdt, Giesbeek en Zevenaar. De stoet ging door prachtig versierde straten. De Eversstraat (het deel tussen de Husselarijstraat en Sint Anthoniusstraat) werd verkozen tot meest enthousiaste straat. Het huis van Annemie Keultjes werd uitgeroepen tot mooist versierde woning.

Voorzorgsmaatregelen
De Loose optocht ging gewoon door, ondanks de slechte weersvoorspellingen. Toen de optocht om 11.11 uur van start ging na een kanonschot van Jemmy Tell en een confettiregen was de wind minder krachtig en was het ook weer droog. De vereniging had vooraf enkele voorzorgsmaatregelen getroffen. Twee groepen konden door het slechte weer helaas niet naar Loo komen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).