vrijdag, september 22, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOfficiële kick-off webportaal Liemers Actueel

Officiële kick-off webportaal Liemers Actueel

Een internetportaal vóór en dóór de Liemers. Dat is de bedoeling van Liemers Actueel, een nieuw internetportaal dat op donderdag 9 april is gelanceerd. De officiële openingshandeling werd verricht door drie Liemerse wethouders.

Drie Liemerse ondernemers zijn de bedenkers van Liemers Actueel. Sjoerd Geurts (Geurts Media), Pascal Lindeman (Blik op online) en Niels Jansen (Sprong reclamestudio) werkten een jaar lang aan het initiatief. “Wij hebben iets met de Liemers”, vertelt Sjoerd Geurts. “Er zijn tal van partijen bezig om de Liemers op de kaart te zetten. Wij willen als portaal uitgroeien tot de centrale plek op het internet waar iedereen een podium kan krijgen.”
De naam Liemers Actueel illustreert dat het webportaal vooral niet statisch is, maar regelmatig wordt gevoed met nieuwe berichten, foto’s en filmpjes. Niels Jansen, die samen met Pascal Lindeman ook initiatiefnemer is van Indeliemers.nl: “Veel mensen hebben iets te melden over de Liemers. Dan kan een persoon zijn, een vereniging, maar ook een bedrijf. Zij kunnen bij ons hun nieuws kwijt. Ook de filmpjes die we via social media her en der versnippers tegenkomen, kunnen wij centraal ‘bundelen’ en laten zien. Wij nodigen iedereen dan ook vooral uit om mee te doen en bijdragen te leveren.”
Liemers Actueel gaat niet de concurrentie aan met de journalistiek, benadrukt Sjoerd Geurts: “Wij brengen geen hard nieuws en bedrijven geen nieuwsjournalistiek. Maar naast ingestuurd materiaal zorgen we wel regelmatig voor eigen bijdragen. Inmiddels heeft een Liemers netwerk van professionele journalisten en fotografen aangegeven mee te willen doen.”
Liemers Actueel gaat alle bezoekjes meten. Pascal Lindeman: “We willen geen starre website zijn, maar ons doorontwikkelen en ergens naar toe groeien. Dat doen we door het bezoek te meten en door open te staan voor tips.”
Liemers Actueel is door de initiatiefnemers gratis gebouwd en zal geen commercieel product worden. Pascal Lindeman: “Maar we hopen wel dat er met advertenties een verdienmodel opgebouwd kan worden zodat we de onkosten kunnen dekken en de invulling van de website steeds professioneler kunnen oppakken. Dat we tegen de professionele bijdragen een vergoeding kunnen zetten. Want alles staat en valt met kwaliteit.”
Drie Liemerse wethouders Anja van Norel (Zevenaar), Sjef van Groningen (Duiven) en Jos Lamers (Rijnwaarden) verrichtten samen met Thijs Bemelmans (De Liemers Helemaal Goed) met een druk op de knop de formele openingshandeling.

De foto is gemaakt door Jacques Kok

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties