Ondanks het gemis van de ijsbaan toch weer kerstpakketten voor minimagezinnen!

25 Views

Er was weinig tijd om de teleurstelling van het geannuleerde evenement te verwerken bij de leden van Stichting Winterevenementen Duiven. Ondanks dat het evenement, vanwege COVID-19, niet door kon gaan was al snel duidelijk dat dit niet ten koste van het goede doel zou gaan.

De opbrengsten van de ijsbaan in Duiven gaan normaliter altijd naar goede doelen, dit past goed bij de kerstgedachte. “Ons vaste goede doel is het jaarlijks uitdelen van kerstpakketten aan zo’n 400 minimagezinnen uit de gemeentes Duiven, Westervoort en Zevenaar. Zo kunnen we juist hen, die het het best kunnen gebruiken, een beetje extra ondersteunen in deze dure feestmaand” aldus voorzitter Rob Vissers van Stichting Winterevenementen Duiven.

Omdat zij de minimagezinnen niet in “de kou willen laten staan”, spreekt de stichting haar reserves aan om kerstpakketten aan te kopen. De hoofdsponsor Brilliant en diverse lokale ondernemers hebben de honderden kerstpakketten gecomplementeerd met allerlei andere leuke attenties voor groot en klein.

De kerstpakkettenactie wordt in samenwerking met Rotaryclub Duiven en Lionsclub Duiven georganiseerd. Beide clubs zijn inmiddels ervaren in het organiseren van deze actie en is er goed rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. In plaats van dat de minimagezinnen worden uitgenodigd om de kerspakketten op te halen, werden op zaterdag 18 december de pakketten door de leden van beide serviceclubs met een glimlach bij deze gezinnen thuisbezorgd en dankbaar in ontvangst genomen.

Volgend jaar viert de Brilliant IJsbaan Duiven echt haar 15e editie waarbij groots uitgepakt zal worden. De ijsbaan in Duiven trekt jaarlijks circa 100.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.ijsbaanduiven.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!